UITNODIGING
Building the Foodrevolution!
Zaterdag 31 maart,
14.00 uur
De verdeling van voedsel in de
wereld wordt er niet beter op. Eén miljard mensen eet te veel en verkeerd, een ander
miljard heeft bijna niets te eten. Dat onrecht wordt alleen maar groter. Ondertussen hebben de dieren en de natuur het
nakijken.
Het goede nieuws is dat
consumenten samen mét producenten hier iets aan kunnen doen. Consumenten
betalen immers alle rekeningen en hebben daarom veel stille macht. Krijgen ze
eenmaal door hoe ze die kunnen bundelen, dan ontstaan nieuwe markten die
bedrijven graag zullen volgen.
Urgenda
en Foodlog vinden het hoog tijd voor een ‘eetrevolutie’: een grondige
herziening van de manier waarop we ons eten consumeren en produceren. Als we
ons baseren op een stel slimme principes, dan zijn we met zijn allen in staat
om de balans te herstellen. Deze principes worden enthousiast ondersteund door
wetenschappers, maatschappelijke organisaties, jongeren, journalisten, boeren,
tuinders en andere ondernemers. Zij organiseren binnen de principes van de
revolutie, elk hun eigen activiteiten.
Graag
nodigen we u uit om samen de revolutie af te trappen en het daaraan gekoppelde
actie-seizoen te openen!
De
TuindersRaad, samengesteld uit bezorgde tuinbouwvertegenwoordigers, omarmt het
initiatief van Urgenda en Foodlog en biedt aan deze revolutie de starten in een
glastuinbouwomgeving. Nederland is immers wereldwijd koploper in innovatie,
maar door gigantische investeringen en scheefgegroeide machtsverhoudingen komen
de tuinbouwondernemers niet meer uit een vicieuze cirkel van produceren tegen
de laagste kostprijs. De verbinding tussen teler en consument is daarbij
verloren gegaan en verdient volledig herstel. Laat het zaad voor nieuwe
verbindingen ontkiemen.
Programma zaterdag
31 maart
13.30 uur: Ontvangst in GreenQ, Violierenweg 3, 2665 MV Bleiswijk
14.00
uur: De eetrevolutie! Aftrap
door Dick Veerman en Sandra van Kampen
14.15
uur: Rob Baan (Koppert Cress):
tuinbouwrevolutie!
14.30
uur: Joris Lohman (Youth Food
Movement): jonge mensen in actie voor
beter eten
14.45
uur: Prof. Jaap Seidell (VU): obesitasrevolutie!
15.00
uur: Het eten van de toekomst:
proeven van NIeuwVerse producten.
15.30
uur: Einde
Geen opmerkingen:
Een reactie posten