dinsdag, september 08, 2015

Broodfonds


Broodfonds bijna een feit

Woensdagavond 2 september hebben 25 ondernemers het startsein gegeven voor de oprichting van een broodfonds voor Voorschoten en omgeving. Als alle aanvragen goedgekeurd worden door de Broodfondsmakers wordt op 18 november Broodfonds Duivenvoorde officieel opgericht om per 1 december 2015 actief te worden.

De oprichting van een broodfonds is dit jaar een van de speerpunten van de Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV). “Vorig jaar ben ik zelf als zzp’er tegen ziekte aangelopen en heb ik aan den lijve ondervonden dat geen inkomen op zo’n moment tot grote problemen kan leiden. Afgewezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) zou het broodfonds mij toen flink hebben geholpen”, aldus OVV-bestuurslid en beoogd Broodfondsvoorzitter Manon Vonk.

Geen alternatief
Vonk benadrukt dat het broodfonds geen volledig alternatief is voor een aov. “Je kunt maximaal twee jaar aaneengesloten een maandelijkse schenking ontvangen van je collega’s binnen het broodfonds. Duurt je arbeidsongeschiktheid langer zul je echt een ander vangnet moeten hebben.”

Aansluiten
Met 25 deelnemers is Broodfonds Duivenvoorde nog lang niet vol. “We zoeken dan ook nog steeds ondernemers die zich willen aansluiten. Voorwaarde is wel dat je minimaal 1 jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk bent en uit Voorschoten of de regio komt. Nog mooier als je één of meer mensen kent die deelnemen in het Broodfonds. Op die manier wordt de solidariteit verder vergroot.”

Wil je meer weten over wat een broodfonds is en wat het voor jou als zzp’er of kleine ondernemer kan betekenen, kijk dan op www.broodfonds.nl. Ben je daarna nog steeds geïnteresseerd, stuur dan een mail naar m.vonk@ondernemersverenigingvoorschoten.nl.

Geen opmerkingen: